1950 Jäniskylä Sikkola

Toinen sukukokous pidettiin juhannuksena 1950 Sikkolassa

Toiseen kokoukseen osallistui 78 henkeä. Kuujon tutkimukset olivat valmiit ja Eemeli Nikkinen saattoi esitellä suvun juuria aina 1400-luvulle asti. Entinen sukutoimikunta jatkoi kokonaisuudessaan ja siihen valittiin uudeksi jäseneksi Esko Nikkinen Lappeenrannasta.

Virallisten kokousasioitten jälkeen kuultiin kaksi mielenkiintoista matkakertomusta: Asemapäällikkö Frans Marpio kertoi matkastaan Norjaan ja varatuomari Aarre Simonen puolestaan Pohjois-Amerikan matkastaan ja erityisesti New Yorkista.
Sukukokouksen varmasti eniten mielenkiintoa herättänyt pari olivat varatuomari Aarre Simonen ja hänen vaimonsa Leni (o.s. Nikkinen). Aarre Simonen oli ollut alkuvuodesta 1950 eronneen Fagerholmin hallituksen sisäministeri ja saanut paljon julkisuutta edellisenä vuonna Kemissä verisesti päättyneestä ns. Kemin kapinasta. Ilmari Nikkisen mieleen on jäänyt, kuinka Aarre Simonen oli puheensa aluksi sanonut olevansa salkuton ministeri. Ilmaria ihmetytti Simosen puheet, kaivoihan hän samaan aikaan papereita juuri salkustaan, vaan selvisihän sekin asia vanhempien ja viisaampien avustuksella. Monien mukana olleiden pikkutyttöjen muisteluissa taas Leni Simonen oli kaunis kuin filmitähti, lakatut varpaankynnet, huulipuna ja kauniit vaatteet herättivät ihastusta.

Kolmen vuoden kuluttua päätettiin kokoontua jälleen, tällä kertaa Leissalla.